český pohár 2016 fináleNěkolik otázek pro Pavla Hlaváče st. ke skončené sezoně 2015/16.

Jak hodnotíš letošní sezonu z pozice trenéra reprezentace?

Sezóna byla velmi úspěšná, RD se podařilo splnit naše vysoké cíle, které byly před sezónou stanoveny a to i přes velký počet zranění, která nás postihla.

Jak hodnotíš letošní sezonu z pozice trenéra domácího oddílu?

Je potěšitelné, že výsledky RD se odvíjí z velké části od závodníků z Jablonce nad Jizerou, tedy z našeho oddílu. Bohužel, nemoci a zranění se týkala nejvíce našich závodníků. I tak byla  bez nemocných žen velmi úspěšná a to nejen u členů reprezentace ale i dalších závodníků.

Český pohár 2016 - finále

Co považuješ za největší úspěchy?

Základem jsou vždy výsledky dosažené na MS. V tomto roce byly tyto výsledky ještě více zajímavé , protože se MS konalo v ČR.  Na MS byli vynikající muži, kteří dokázali získat 5 zlatých kovů, 2 stříbrné a 2 bronzové. Když si uvědomíme, že bylo uděleno 12 medailí  v mužské kategorii a naši závodníci získali celkem 9, pak je to v této kategorii historický úspěch.Velmi potěšitelné je, že na výsledku se podíleli rozhodující měrou naši závodníci Pavel Hlaváč zlato a stříbro a Aleš Housa zlato a dva bronzy.Náš oddíl se stal nejúspěšnějším oddílem MS. A to nám poprvé za 25 let chyběly z důvodu nemoci a mateřských povinností ženy !

Zklamalo tě něco během sezony?

Ano, byla to nemoc Kláry Hofmanové, která vypadla ze sezóny /loni vyhrála SP/. Bylo to i zranění Ondřeje Pavlíčka, který měl velké ambice  ve SP a ČP /který loni vyhrál/. Po letech, kdy se nám  zranění vyhýbala jsme to museli ukousat.

Můžeš nám dát zkrácené výsledky MS , SP , ČP s důrazem na výsledky závodníků našeho oddílu?

Velmi rád. MS dospělých už jsem uvedl. MS juniorů a žactva se rád pochlubím:

Dominik Hlaváč získal čtyři zlaté madaile, Petr Petříček po smůle získal stříbro a bronz, Štěpán Vrána získal dva bronzy. Náš oddíl se tedy stal nejúspěšnějším z ČR v mládežnických kategoriích.

Český pohár byl také velmi úspěšný.  

V žákovských kategoriích: 1. Petr Petříček , 4. Klikorková Kateřina.

Muži:  1. Housa Aleš, 3. Pavlíček Ondřej , 4. Hlaváč Pavel .

Junioři:  2. Vrána Štěpán , 6. Fedorko Jakub , 5. Vránová Eliška .

 V  domácích závodech nás reprezentovalo 15 závodníků. 

Celkově ve SP 2015/16  byl Aleš Hlousa 3,  Hlaváč Pavel 6, Pavlíček Ondřej 8.

Jak je to s naší nastupující generaci mladých závodníků?

Tady je to velmi potěšující, máme nové mladé závodníky a to je potěšující. Do sezóny jsme připravili nové závodníky Ježek Patrik, Hlaváč Filip, Klikorková Kateřina. Všichni se již letos postavili do závodů Výsledky ostatních mládežníků jsem psal výše.

Co očekáváš od příští sezony?

Ještě to nemám v hlavě tak sprovnané, uvidíme také podle podmínek. Přání je především zdraví závodníků, pak už si poradíme.

Poslední otázka co příští rok naše ženy?

Co týče žen, tak jste neslyšeli jméno , které je velmi známé, možná i nejznámější. Nestartovala po dvaceti letech Alena Housová. Proč? Protože je maminkou a tak Alence a dcerušce Editce přejeme hodně zdraví. Dále budeme doufat, že se uzdraví  Klára Hofmanová.

 

Dík za odpovědi Sůva R.

 


MR a ČP 4.-5.3.17-4
SP Francie-22
SP Francie 28.1.2017-10
Závody Studenov-6
Světový pohár 2011-6
MR a ČP 4.-5.3.17-14